Britannia Ale Tour 2019

AT 190604-3

2.6.2019

AT 190602-1

BRITANNIA ALE TOUR 2019 alkaa alen kultamailta Kentin Favershamista ja myös päättyy Kentin Favershamiin. Matkalla käydään mm. Lontoossa, Oxfordshiressa, Somersetissä, Suffolkissa Bedfordshiressa,Yorkshiressä ja käväistään Skotlannissa ja piipahdetaan Irlannissa. Kaikkialla maistellaan Britannian ale-tyyppisiä oluita ja arvioidaan niitä Sheperd Neamen Asteikolla. Matkasta tulee pitkä ja aikaa vievä ja kokonaisuus vaatii vielä suunnittelua.AT 190602-2

 

AT 190602-3

FAVERSHAM, mukava pikkukaupunki Kentissä Etelä-Englannissa. Kylä tuoksuu oluelta, kiitos 1300 duunarin, jotka panevat olutta kylän keskustassa Sheperd Neamen panimossa, maailman kuulua Kentin kultaa. Tästä se alkaa, Britannia Ale Tour 2019. Ensin täytyy selvittää Sheperd Neamen Asteikon pisteluku 5. Näistä pulloista se tieto löytyy.

SPITFIRE. Olut, joka on tehty brittiläisten taistelulentäjien urheuden kunniaksi toisenmaailman sodan Taistelu Britanniasta -nimellä tunnetun ilmasota vaiheen aikana. Pöytä seurueemme kehuu oluen tuoksua, Spitfire teema lämmittää mieltä, sävy kaunis, maussa kitkerää toffeeta. hyvä vahva maku. Ei sovi mietojen safkojen kanssa. Vahtii tuhdin englantilainen pöperön. Mutta mainio juoma siltään ja futiksen kanssa.

MASTER BREW. Sävy kaunis, tuoksu miedon täyteläinen. Hieno duunariteemainen etiketti ilman turhaa krumeluuria. Hieno tuhdin pehmeä ja täyteläinen maku. Humalan katkero ja maltaan täyteläisyys liki täydellisessä tasapainossa. Tuhdin safkan vaatii tämäkin olut. Mainio juoma ihan siltäänkin.

Spitin alkoholiprosentti 4,5% ja Masterissa 4%
Master Brewistä se löytyi, Shepherd Neamen Asteikon pisteluku 5. Spitfire hävisi tämän kamppailun jääden Shepherd Neamen Asteikolla arvosanaan 4,8. Ei huono tulos sekään.

4.6.2019

Britannia Ale Tour 2019 sai uusia kohteita. Mutta tänään suunnataan Kentistä pohjoiseen, Lontooseen. Sen jälkeen täytyykin tarkkaan miettiä mihin suuntaan lähdetään etenemään…

AT 190604

4.6.2019

AT 190604-2

Britannia Ale Tour 2019 jatkuu idyllisestä Favershamista suurkaupungin hulinaan Länsi-Lontooseen, Chiswickiin maistamaan paria Fullerin panimon olutta. LONDON PRIDE (4,7%) JA ESB (5,9%). Panimon historia ulottuu vuoteen 1815, jolloin John Fullerin Griffin Brewery aloitti toimintansa. Fullerin olutta pannaan Thamesin rannalla, mutta tehdäänkö sitä Thamesin vedestä…

Fuller’s omistaa Etelä-Englannissa 380 pubia, majataloa ja hotellia. Jotenkin harmillista, että japanilainen Asahi osti Fullersin panimo-toiminnan tänä vuonna. Yksi itsenäinen panimo vähemmän taas…

LONDON PRIDE. Tuoksu on lupaava, eikä makukaan petä, mieto mutta täyteläinen maltaisuus. Mieto humalan maku. Raikas. Helposti juotava. Loppumaku häipyy pois harmillisen nopeasti vaikka se ei olekaan vetinen. Kallistuu janojuoman puolelle. Loistava sellainen.

FULLER’S ESP. Tuhdimpi kuin edellinen. Aluksi maistuu humalan kirpeys ja maltaan täyteläisyys. Alkoholiprosetti suurempi kun London Pridessä, ja tuntuu tuovan makua lisään. Pehmeän täyteläinen. Nautiskeluolut, ruokajuomaksi tuhdin ruuan kanssa, vaikka makkaralautasen ja pekoniperunoiden kaveriksi. Cheddar-perunapiiraaseen suositeltaisiin tuhdimpaa olutta, ei riitä tässä potku ihan niin pitkälle riitä.

Arvosana Sepherds Neamen Asteikolla London Pride 4,  Fuller’s ESP 4,5.

AT 190604-4

Lontooseen ei jäädä homehtumaa vaan matka jatkuu pohjoiseen päin Lutoniin. Tähtäimessä on Boddingtons Pub Ale (4,6%). Entinen perinteikäs machesteriläinen olut. Ilmeisesti saksalainen firma osti panimon ja siirsivähitellen tuotannon Lutoniin. Oluelle kävi siis ”Lapin kullat”.

Tölkissä on sisällä muovipallo, joka ”saa aikaiseksi perinteisen käsihanan vaikutuksen ja antaa kermaisen vaahtokukan ja autenttisen raikkaan maun”. Vai niin…

No ihan kiva vaahto. Väri on kaunis. Tuoksu tasapaksu ja imelä. Maussa tulee ekana mieleen jännästi imelä tai ätläkkä hedelmäisyys. Makua kuvailumaan löytyy pöytäseurueelta adjektiiveiksi vetinen, ätläkkä, kitkerä ja tunkkainen. Kyllä tämän nyt janoisena juo. Lattea kokonaisuus. Epäolutmainen… Shepherd Neamen Asteikolla arvosanaksi 1. Vähän turha reissu Lutoniin. Seuraavaksi suuntaamme Bedfordiin, jossa odottaa jotain parempaa.

Tänään oli kaksi loistavaa olutta ja yksi suorastaan surkea. Muistipahan taas miksi hyvät oluet onkaan hyviä. Boddington Pub Ale taisi vetää pohja noteerauksen, joka kestää aika pitkään, jopa ehkä Tourin loppuun saakka.

7.6.2019

Ikävät kokemuksen Buddington Pub Alen kanssa jäävät taakse, kun Britannia Ale Tour jatkaa matkaa Bedfordiin, jossa on The Eagle Brewery. Virallisemmin Wells & Young’s Brewing Company. Kyseessä on kahden perinteisen panimon Wellsin ja Youngin vuonna 2007 aloittanut yhteenliittymä. Young’sin panimon toiminta päättyi samassa yhteydessä Lontoossa ja siirtyi Bedfordiin Wellsin panimon yhteyteen. Niinpä Young’sin Special London Ale tehdään tätä nykyä Bedfordissa siinä missä Charles Wellsin Bombardier alekin. Näiden molempien kanssa on treffin tänään ja sen jälkeen pitäisi vielä ehtiä Bury St. Edmundiin, Suffolkiin.”Pyhän Edmundin Haudalla nimittäin sijaitsee Morland Brewing, jolta maisteltavana on Old Hoppy Hen ale. Vanha humaloitu kana ja Pommittaja ja Lontoon Erikoinen ovat tuttuja kavereita. Mukavaa tulossa kuittaamaan Lutonin mahalasku.

SPECIAL LONDON ALE. Nätti vaahto, raikas tuoksu ja samea sävy. Harvinaisen vahva katkero, mutta onnistuu silti olemaan tasapainoinen kokonaisuus. Ei aivan olutelämys, mutta oikein hyvä, wau-efekti jäi vaan kokematta. Sheperd Neamen Asteikolla 3,8. Fullerin London Priden kantaan meni tämä.

BOMBARDIER. Tuhti vaahto, kaunis tumma väri ja maltainen tuoksu. Paahteinen maku, maussa vahva mallas. Mielenkiintoinen, herättää uteliaisuutta maistella lisää. Persoonallinen. Kunnon suullisia kun maistaa, löytyy Sheperd Neamen kenttiläisen humalan makusävy. Kokemuksessa koko pöytäseurueella isompi tai pienempi wau-efekti. Arvosanaksi päädyttiin Sheperd Neamen Asteikolla 4,1.

OLD HOPPY HEN. Hassu nimi, mutta yksinkertaisen arvokas etiketti. Kohtuullinen vaahto. Tuoksu jakoi mielipiteitä. Maussa vahva ja rapsakka humala. Kevyt, raikas ja vahva katkeroinen humalan maku. Ei silti mikään ipa:n humalansävy. Sielukas. Pöytäseureen pistearviot vaihtelivat 4,1-4,8 välillä. Lopulta päädyttiin arvosanaan 4,4 Sheperd Neamen Asteikolla

12.6.2019

Britannia Ale Tour sai täydennystä 6 testattavaa lisää ja joukossa kolme uutta panimoa. Pohjois-Englannin, Skotlannin, Irlannin ja Luoteis-Englannin jälkeen täytyy näköjään koukata takaisin Itä-Lontooseen Fullerille ja käväistä Kaakkois-Lontoossa London Beer Factoryssa, ennen kun päästään palaamaan lähtöpisteeseen Favershamiin Kentiin.

Ajatus on käydä läpi kaikki britti alet ja panimot mitä löytyy. Vähän teamin makumieltymysten mukaan ihan kaikkia ipoja eikä ei otettu mukaan, eikä myöskään vahvoja Aleja joissa alkoholia 8%. London Pride tällä hetkellä ainoa 8% sarjassa. Ipoja on kyllä useampikin joukossa.

Brittien vähiä lagereita ei ole hyväksytty mukaan, kun niistä ei mitään hyvää ole löytynyt.

12.6.2019

Britannia Ale Tour jatkuu Pyhän Edmundin Haudalta kohti Pohjois-Englantia, mutta matkalla pysähdytään katedraalikaupunki Peterboroughiin, josta löytyy Oakham Ales -panimo. Oakham Alesilta maisteltava Green Devil IPA ja Bishops Farewel Ale…

GREEN DEVIL IPA. 6%, Hassunhauska humalakäpy etiketti, ei oikein iske. Hedelmäinen on tuoksu, väri vaalea, mehumaisen hedelmäinen alkumaku ja kitkerä jälkimaku, loppumaku kuohuviinimaisen kuiva. Makusteluolut, ei janojuoma. IPAksi yllättävän positiivinen kokemus. Sheperds Neamen asteikolla pisteet 3,7.

BISHOPS FAREWELL. 5%. Tätä on tehty eka kerran sen kunniaksi että kaupungin piispa William John ”Bishop Bill” Westwood jäi eläkkeelle 1996. Ihan kiva piispan myssy-etiketti, voisi olla tyylikkäämpikin, mutta parempi kun tuossa Vihreässä Paholaisessa. Tuoksussa vieno hedelmä ja perinteinen ale-humala. Väri samean kultainen. Lagermaisen mieto alkumaku, humalan maku nousee esille lopussa. Ei mitään epämiellyttävää eikä ärsyttävää makua, mutta kokonaisuus jää laimeaksi. Maltaan makua kaivattaisiin lisää. Sheperds Neamen asteikolla tällekin 3,7.

16.6.2019

Britannia Ale Tour jatkaa matkaa vähän tasapaksusta Petersboroughin kokemuksesta Pohjois-Englantiin Suur-Manchisteriin kuuluvaan Stockportiin, josta löytyyFrederick Robinsonin panimo. Saman illan aikana jatketaan vielä pohjoiseen päin Blackburniin Thwaites Breweryä vilkaisemaan.

OLD TOM Strong Ale 8,5%, Robinsons Brewery. Hieno etiketti ja tyylikäs panimon oma pullo. Väri sysi musta. Tuoksu stouttimaisen paahteinen. Hyvin stouttimainen maku, Jos miettii miten tämä stoutista eroaa, niin vähän alemainen loppumaku. Maku on silti mukavan pehmeä. Vaikka holiprossa on 8,5%, ei alkoholi maistu. Ei niin paha kun stouttimaisuus antoi aluksi ymmärtää. Yllävän hyvä aleksi. Parhaita tummia oluita mitä ollaan maistetu, mutta nyt ollaan Ale-mittarilla mittaamassa. Himpan liian tumma pöytäseurueen makuun, mutta parempi kuin jotkut mitään sanomattomat persoonattomat Alet. Sheperd Neamen asteikolla 3,8.

13 GUNS, American IPA, 5,5%. Tämä olut on tehty USA:n 13 ensimmäisen osavaltion kunniaksi. Hieno tykki etiketti, kuin suoraan AC/DC:n For Those About The Rockin tyyliin. Tuoksu vahva hedelmäinen, sitruksinen . Tuoksu lupaa hyvää. Kaunis pehmeän tumma ruskea sävy. Alkumaku vahva. Keskellä maistuu vahva mallas, loppumaku mieto mutta kestävä. Maltaisuus tasapainottaa hedelmäisyyden. Hieno mukavasti maltainen Ipa. Sheperds Neamen asteikolla 4,3.

19.6.2019

Britannia Ale Tour suuntaa Blackburnista kohti Skotlantia, mutta ensin koukataan Yorkshireen. Ekana kreivikunnan länsiosaan Shipleyyn, jossa piipahdetaan Saltaire breweryn olutta maistamassa ja sitten kohteena on Tadcaster kreivikunnan pohjoisosassa, jossa on Heinikenin omistama The Brewery, joka tekee erästä hyvin kuuluisaa olutta. …ja sitten tuoppi kääntyy kohti Skotlantia. Kohteena Dunbar ja Edinburg.

SALTAIRE CITRA, Pale Ale. 4,2% Saltaire Brewery, Shipleyn pikkukaupungista. Tosi tylsä etiketti. Kiva vaahto, hedelmäinen tuoksu. Maussa hedelmäisyyttä hillitysti. Aika kalpea mieto maku. Täyteläisyyttä ei löydy, ei millään. Jää valju vaikutelma. Janojuomana tämä kyllä menee. Sheperd Neamen asteikolla 2,5.

NEWCASTLE BROWN ALE 4,5%. ”The one and only”, kuuluisa olut Newcatlesta. Tämä lienee tuttu kaikille Auf Wiedersehen Pet – sarjan faneille. Heiniken osti tämän panimon ja siirsi tuotannon Heinikenin tehtaille Tadcasteriin. Tyylikäs etiketti. Hieno maltaisen alemainen tuoksu. Kaunis tumma väri. Paahteisen toffeinen maku. Hiukan miedohko. Mukava perus ale. Sheperd Neamen asteikolla 3,1.

ST. ANDREWS AMBER ALE, 4,6%. Belhaven Brewery, Dunbar. Skotlanti. Tämä olut saanut inspriraatiota ”suuresta skotlantilaisesta keksinnöstä golfista”. Perinteikäs panimo. Ollut toiminassa vuodesta 1719. Ihan kiva etiketti, hieno vaahto. kaunis tumma väri. Maltainen tuoksu. Mukava maltainen suklainen maku. Humalan kitkeryyttä ei ole, mikä tekee maun hieman miedohkoksi. Kelpo ale. Persoonallinen maku. Sheperd Neamen asteikolla 4,2.

INNIS & GUNN ORIGINAL, Bourbon barrel scotch ale, 6,6%. Innis & Gunn Brewing Co, Edinburgh. Kiva perinteinenetiketti. Hieno vaahto.Vieno viskin tuoksi hämmästytti pöytäseuruetta. Erikoinen jännittävä tuoksu. Maussakin selkea viskiä. Viskitynnyrissä käyttämällä on olueen saatu hyvin persoonallinen, Hyvin hyvin mielenkiintoinen maku. Sellanen makustelu olut. Tosi persoonallinen vahva maku. Positiivisella tavalla uniikki olut. Tämä tulee kyllä kovat pisteet. Lähelle kärkeä menee. Sheperd Neamen asteikolla 4,7.

23.6.2019

Britannian Ale Tour jatkuu syvemmälle Skotlantiin. Edinburgista jatketaan matkaa ensin Alloaan, jossa maistetaan William Bros. panimon tuotosta, sitten pitkälle pohjoiseen Aberdeenin pohjoispuolelle Elloniin Brewdogin panimon oluita maistamaan. Skotlannin maisteluretki päättyy Orkney-saarten pohjoiskolkkaan, josta löytyy Swannay Brewery. Tän jälkeen Britannia Ale Tour jää tauolle, kun koko pöytäseurue suuntaa Serbiaan, mutta se on toinen tarina.

Nanny State, Hoppy ale, 0,5%. Brewdog. Etiketti vähän tylsä- Koko makukierroksen ainoa alkoholiton olut. Hyvä vaahto, kaunis väri, hedelmäinen tuoksu. Maku vetinen, kitkeryys ainoa maku. Ei mene jatkoon, ei edes alkoholittomien oluiden kastissa. Pöytäseuruun pisteet hajosivat 0,5:n ja 1,2:n välille. Kompromissina Sheperd Neamen asteikolla 1.

Elvis Juice, Grapefruit IPA, 6,5%. Brewdog. Etiketti vähän tylsä. Hyvä vaahto, aika vaalea väri, tuoksussa miellyttävä mieto greippi. Maussa vahva greippi loppuun saakka, raikas. limonaadimainen. Olut hukkuu greipin maun alle. Pöytäseurueelle tuli mieleen sitrusmehuolut -sekoitusjuomat. Omalaatuinen Ipa… Jännittävä kokemus, mutta oikein innostanut pöytäseuruetta. Sheperd Neamen asteikolla 2,1.

Swannay Pale Ale, 4,7%. Swannay Brewery. Jälleen hieno meriaiheinen etiketti. Orkeyn saarten paikallishistoria hienosti käytössä panimon etiketeissä. Hieno vaahto. Väri tavallisen vaalea. Tuoksu mieto. Vieno humala tuoksuu. Maku raikkaan tasapainoinen. Humala maistuu alusta loppuun saakka tasapainoisesti. Mainio rapea humalan jälkimaku. Hieno janojuoma-ale. Oikein hyvä olut. Sheperd Neamen asteikolla 4,5.

AT 190805

5.8.2019

Britannia Ale Tour 2019 jatkuu pienen tauon jälkeen! Skotlannin pohjoisilta saarilta loikataan hetkesi Irlantiin. Ensin mennään Dubliniin Guinnes&Co Breweryyn ja sitten tutun suosikin pariin Meathin Groghedaan.

Kilkenny Irish Red Ale, 4,3%. Guinnes&Co, Dublin. Walesilainen tuttu oluen ystävä totesi tästä: ”Plääh, tylsää”, mutta emme anna sen vaikuttaa arvioon. Tölkissä on se muovinen ”stouttimokkula” antamassa pehmeämmän maun… Juu kyllä näin. Kiva vaahto, väri yllättävän tumma red aleksi. Mieto tuoksi, ei ainakaan paha. Maku pehmeän kermainen, mieto ja tunkkainen, kokonaisuus aika valju. Kermaisuus alkaa tökkiä. Ei tämä jatkoon mene. Boddingtonin pintaan tällä mennään. Sheperd Neamen asteikolla 1,2. Tämä oli kyllä aika kauhea kokemus, huonoin olut pitkään aikaan.

AT 190805-4

Irish Craft Pale Ale, 4,8%. Boyne Brewhouse, Grogheda, Meath. Etiketti tyylikäs. Etiketin sotajoukossa tarkkasilmäinen löytää sarvipäisen druidin miekkakädessä. Odotukset on nyt aika korkealla. Ai että on lupaava raikas hiukan greippimäinen tuoksu. Vaahto tässäkin ihan kiva. Väri syvän keltainen. Maku oikein raikas ja vahva. Jälkimaku miellyttävä rapea ja pitkäkestoinen. Tämä on hyvä! Sheperd Neamen asteikolla 4,6.

16.8.2019

Britannia Ale Tour 2019 piti siirtyä Irlannista seuraavaksi Somersetin Bathiin, mutta matkaan tuli pari mutkaa. Käyntikohteisiin löytyi matkan varrella St Austell Brewery St Austellissa Cornwallissa. Eli ensin Cornwalliin… Seuraava kohde piti olla meille hyvin tutun Somersetin Bath, jonka kovasti odoteltu maistelukohde oli Electric Bear Brewing Co:n Whirly Bird, Pale Ale, 5.2%. Tämä jää nyt tällä kertaa kokematta sillä maistelutölkki oli räjähtänyt olut-kellarissa. Eli joku oli nyt mennyt pahasti pieleen Sähköisen Karhun Panimossa. Ikävä pettymys! Niinpä paahdamme Cornwallista Somersetin ohi Oxfordshireen, jossa kohteena on Wychwood Brewery Witneyssä ja Ridgeway Brewing, joka löytyy ihan Berkshiren rajan tuntumasta.

Proper Job, Cornish Ipa, 5,5% St Austell Brewery, St Austell. Kornwallilainen Ipa… todellinen ipa eli voimakkaasti humaloitu vahva golden ale. tiketissä ei niin hyvää eikä huonoa. ”Kunnon homma” Nimestä plussaa. Kelpo vaahto, Kaunis vaalea keltainen väri, raikas tuoksu. Onpa muuten hyvän makuinen olut. Hieno Ipa, ipojen mittarilla parhaasta päästä. On täyteläinen eli ei liian kevyt eikä liian hedelmäinen. Alkumaku mieto, mutta sitä seuraa tymäkkä loppumaku. Alku- ja keskimakuun voisi olla hieman enemmän mallasta, mutta hyvin onnistunut humalointi, mukavan napakka. Nimensä mukaisesti ”prober job!” Sheperd Neamen asteikolla 4,4.

Hobgoblin Ruby Beer, 5.2%. Wychwood Brewery. Witney, Oxfordshire.
Etiketti herätti jo tunteita, pöytäseurueessa sitä pidettiin vähän turhan koomisena ja sarjakuvamaisena. Vahva vaahto, väri yllättävän tumma ja syvän punainen. Mieto, paahteinen mallas tuoksuu oluessa. Paahteinen on myös maku. Paahteisimman makuinen koko tourilla, melkein palaneen makuinen. Ainakin omalaatuinen on, mutta jälkimaku hiipuu tosi nopeasti, lässäyttäen kokonaisuuden. Juohan tämän pois mutta ei innosta erityisesti. Ja enemmän juodessa paahteisuus alkaa jäädä liiankin vahvasti suuhun. Kokonaisuutena vaisu. Arvosanaksi Shepard Neamen asteikolla 2,9.

Ridgeway IPA 5,5%. Ridgeway Brewing
Silmää miellyttävä, perinteisen arvokas etiketti. Kaunis pullon muoto. Ihan kiva vaahto, vaalea ja samea väri. Hyvä tuoksu, hillityn hedelmäinen. Tasapainoinen, miellyttävä, ipaksi hyvin onnistunut humalointi jossa hedelmäisyys ei puske päälle ja mukava kitkeryys tasapainottaa kokonaisuutta. Osa pöytäseuruetta olisi kaivannut lisää Arvosanaksi muotutui 4,2 Sheperd Neamen asteikolla.

7.5.2019

Britannia Ale Tour 2019 saapuu lähtöpisteensä Kentin Favershamiin. Sen kunniaksi päätettiin syödä oikein kunnon brittiläinen ateria: Fish and chips etikkamunien kera. Ruokajuomana paikallinen Shepherd Neamen Spritfire, jota maisteltiin jo kierroksen alussa. Kelpo aterian jälkeen siirrytään maistelemaan Shepherd Neamen oluita joita säästeltiin kierroksen loppuun. Spitfre Gold, Bishop’s Finger ja India Pale Ale…

AT 190907-2

Spitfire gold, 4.3% Sheperd Neame. Etiketti hiukan tylsä, yksivärinen versio perus Spitfirestä. Hyvä ja lupaava tuoksu. Niukahko vaahto. Mieto ja pehmeä, tasapainoinen. Alkumaku on suorastaan herkullinen, jälkimaku mukavan katkeroinen. Aavistuksen turhan kevyt, voisi olla vielä tuhdimpi. Arvosanaksi Sheperd Neamen asteikolla 4,1.

India Pale Ale, 6,1% Sheperd Neame. Etiketti näyttää 1800-luvulle, hyvin perinteitä arvostava. Vaahto ja väri on nätti. Hyvä, humalainen ja alemainen tuoksu. Ei lainkaan hedelmäinen. Maku on tuhti ja täyteläinen, loppumaussa on hiukan makeutta ja hedelmäisyyttä. Tuhtius säilyy alusta loppuun. Ei tarvitse juoda paljoa että tuntuu siltä että on hyvän oluen tarve täytetty. Ihmeen vähän keksii sanomista tästä, on niin hyvä ettei pöytäseurue löydä mitään kritiikkiä. Sheperd Neamen asteikolla 4,6.

Bishops Finger, 5,4% Sheperd Neame. Hieno perinteikäs etiketti. Kaunis vaahto, ja syvä, tummanpunainen väri. Todella tuhti alkumaku, tuhti keskimaku ja tuhti loppumaku. Ei lainkaan imelä lopussa kuten edellinen arvioitu olut. Suuhun jää pitkäksi aikaa herkullinen jälkimaku. Paahteisen maltainen ja sähäkkä humalointi maltaisuutta tasapainottamassa. Alkaa lähestyä täydellistä alea. Sheperd Neamen asteikolla 5,0 Ensimmäinen asteikon huippuun yltänyt olut, sitten asteikon huipun asettaneen Sheperd Neamen Master Brew Kentish Alen.