SFC 2024: Vaatimukset mukaan pääsyyn

SFC-treenejä ei ole suunniteltu vasta-alkajille. Vaatimuksia mukaan pääsemiseksi ja mukana pysymiseksi löytyy:

  1. Ensimmäinen vaatimus on asenne. Jos kuntoilu ja hikoilu ei maistu, on tämä väärä paikka. Askelten ja hien säästäminen ei ole meidän tavoite, vaan jotain päinvastaista haetaan mukavuusalueen ulkopuolelta… Täällä tarvitaan hyvä peruskunto ja reipasta liikunta-asennetta. Treenaajan tulee kyetä suorittamaan kunto-osio hyvällä asenteella kokonaisuudessaan.
  2. Toinen vaatimus säännöllinen treenaaminen Fight Clubin ulkopuolella. Oman miekkailutuntuman ylläpitoon tämä on vääräpaikka.
  3. Kolmas vaatimus on ymmärrys siitä, että harjoitusparin turvallisuus on A ja O, riippumatta siitä, miten kovasti  treenataan. Voitonhalu ja näyttämisen tarve eivät saa johtaa harjoitusparin turvallisuuden riskeeraamiseen. Itse asiassa näyttämisen tarpeessa olevat ja voittamista tärkeimpänä pitävät voivat suunnata ihan muualle. Sellaiseen tämä ryhmä on kokonaan väärä paikka.
  4. Miekkailun henki täytyy olla mukana:
    • Itseluottamusta tarttua omaan tehtävää.
    • Tahtoa, motivaatiota ja keskittymiskykyä oman tehtävän suorittamiseen.
    • Itsetuntoa omien vahvuuksien ja heikkouksien tunnistamisessa niin otellessa, kuin sen jälkeisessä purkuhetken analyysissakin.
  5. Herrasmiesmäinen käytös kuuluu miekkailun henkeen.
    • Kunnioita vastustajaasi ja ottele rehdisti.
    • Tervehdi vastustajia ottelun alussa ja lopussa.
    • Kaikki osumat tulee selkeästi ilmoittaa/näyttää vastustajalle.
    • Jos tuplaosumatilanteessa tiedostaa hävinneensä, se tulee kertoa vastustajalle.
    • Vastustalle tulee antaa myös tunnustusta hyvistä suorituksista.
  6. Miekkailun ymmärrys. Valittu tehtävä täytyy aktiivisesti pyrkiä suorittamaan. Jos ottelun tilanne ei ole otollinen valitun tehtävän suorittamiseen, on kamppailutilannetta pyrittävä muokkaamaan siihen suuntaan, että oman tehtävän suoritus mahdollistuu.
  7. Miekkailun analysointikyky. Ottelun purkuanalyysissa täytyy pystyä analysoimaan, mikä omassa miekkailussa onnistui tai ei onnistunut ja miksi. Olennaista on keskittyä oman miekkailunsa analyysiin, ei vastustajien miekkailuun. Toki vastustajalle sopii antaa tunnustusta hyvistä suorituksista. Analyysin täytyy ajan vähyyden vuoksi olla lyhyt ja selkeä.
  8. Vapaamiekkailun varustesetti täytyy olla koossa ja lisäksi osallistujalla tulee olla halu korjata varustesetistä löytyviä puutteita. Heikot ja huonot varusteet eivät saa rajoittaa harjoitusparin harjoittelua.  Aseeksi tarvitset oman pitkämiekan.
  9. Johannes Liechtenauerin oppia täytyy hallita jonkin verran. Mukaan pääsyyn vaaditaan käsitys siitä, mitä Liechtenauerin Hauptstücket pitävät sisällään, sekä ymmärrystä siitä miten ajoitus, etäisyyden hallinta ja liike sekä heikko ja vahva vaikuttavat miekkailuun.